מתכללת, רכזת ומנחה ב"תכנית לשותפות בין קהילות"
בעיצומה של עונת מסיק הזיתים, ביקרתי בבית הבד בסחנין. כצרכנית שמן זית איכותי רציתי לחוות את התהליך המשוכלל של הפקת שמן איכותי.
בית הבד אשר התמלא בניחוח משכר של
אדי שמן המה באנשים אשר הגיעו עם תנובת הזיתים אותם הם גידלו, טפחו,
השקו, ברכו ומסכו.
מרגש היה לראות כי גם עלי הזית הנאספים, נשמרים עבור בעלי החיים כיוון שהם
נחשבים כמזון עשיר ואיכותי .
ההמתנה הנדרשת עד לסיום תהליך
הפקת השמן ייצרה אינטראקציה מענינת בין הפלחים לבין המבקרים שהגיעו
למקום, היתי עדה לשיחות על איכות שמן, שיטות גידול, פסטיבל מסיק,
עניינים כלכליים ועוד
אך מכל התהליך היה רגע שיא מרגש
במיוחד: בו קלח שמן טהור אל תוך גריקן צהוב אותו
החזיק החקלאי בריכוז מלא
נראה היה כי זה רגע מדיטטייבי
בו זרמו לידיו החסונות שפע, בריאות, ברכה ופרנסה.